Een opblaasbare jacuzzi is meer dan een luxe accessoire in de tuin of op het balkon. Volgens verscheidene medische websites (o.a. steadyhealth.com) heeft het ontspannen in een bubbelbad namelijk meerdere psychische en fysieke voordelen. 

 

Dat een jacuzzi heerlijk is om na een drukke werkdag in te ontspannen, is bij vrijwel iedereen bekend. Je hoofd zit vol met dingen die er die dag gebeurd zijn en je wilt gewoon even tot rust komen. Je plonst in het warme water en de masserende jets doen zijn werk. Maar er is meer! De warme stralen kunnen namelijk voor meer dan enkel het ontstressende zorgen. Sterker nog, jacuzzi’s kunnen worden gebruikt om mensen met osteoporose te helpen. Samen met lichte oefeningen die je uitoefent onder water, kan het zowel de kracht als de mobiliteit significant verbeteren.

 

Tip van jacuzzi-opblaasbaar.nl: volg absoluut wel het advies van de dokter en de veiligheidsinstructies, omdat de watertemperaturen gezondheidsrisico’s met zich mee kunnen dragen voor sommige individuen.

Fysieke en mentale voordelen jacuzzi

Een opblaasbare jacuzzi om stress te verminderen

Een bubbelbad is de perfecte plek om in te relaxen met familie en vrienden. Je kunt je tijd heerlijk verdoen in het warme water door een lekker drankje te nuttigen of een goed gesprek te hebben. Met de massagejets aan zorgt dit niet alleen voor een mentale ontspanning (even ontsnappen uit de alledaagse sleur), maar ook fysiek. Wat erg ontspannend werkt is wanneer je jouw voeten vlak bij de jets plaatst en de massage dus onder je voeten voelt. De voeten bevatten namelijk duizenden zenuwuiteinden en door deze te masseren, kun je jouw algehele welzijn en jouw stemming verbeteren.

 

Spierpijn verminderen in een bubbelbad

Een sessie in een opblaas jacuzzi kan een effectieve manier zijn om pijnlijke spieren en gewrichten te behandelen. De waterstralen in het bad zorgen voor een hogedruk hydro-massage die je zelf kunt richten op de pijnlijke plek. Ook kun je zelf de massage intensiteit bepalen door dichterbij of juist verder van de jets af te gaan zitten. Omdat je in heerlijk warm water zit, ontspannen de spieren ook beter en kan het zelfs spierblessures genezen.

 

Verbeteren bloedcirculatie

Het warme water en het borrelen van de bubbels zorgen ervoor dat het lichaamstemperatuur stijgt. Dit heeft als gevolg dat de bloedvaten verwijden. Dit verbetert op zijn beurt weer de bloedsomloop en kan mensen met artritis helpen minder pijn te ervaren in hun gewrichten.

 

Benieuwd naar nog meer redenen waarom je een opblaasbare jacuzzi moet kopen? Lees dan de volgende artikelen eens:

8 redenen om een opblaasbare jacuzzi te kopen

Aankoopgids opblaasbare jacuzzi

Jacuzzi in de tuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *