Het controlepaneel is voorzien van verschillende buttons en een display. Zodra u de spa aanzet, wordt direct op het LED-display de huidige temperatuur weergegeven. Daarnaast kunt u gebruik maken van de verschillende buttons, voor het opvoeren en verlagen van de temperatuur, voor het instellen van temperatuurweergave in Celsius of Fahrenheit, voor het filteren, voor de massagestand en voor de verwarmer.

 

Jacuzzi controlepaneel

 

 

Jacuzzi controlepaneel functies

 

– Wanneer u op de temperatuurregeling drukt begint het scherm te knipperen. U kunt nu de gewenste temperatuur instellen. De temperatuur stijgt of daalt met 1 graden tegelijk. De temperatuur kan worden ingesteld tussen de 30 en 42 graden Celsius, of tussen de 86 en 107 graden Fahrenheit.

 

– Voor het ontgrendelen of vergrendelen van het bedieningspaneel drukt u de buttons voor het verhogen en verlagen van de temperatuur tegelijk in en houdt u deze 3 seconden vast. Het is aan te raden het bedieningspaneel te vergrendelen om te voorkomen dat de instellingen ongemerkt door iemand gewijzigd worden wanneer u niet kijkt of even uitgestapt bent.

 

– Om de massagestand te activeren drukt u op de massage-knop. Het groene lampje gaat branden en de bubbelmassage gaat van start. U kunt deze functie weer uitschakelen door nogmaals op de massage-knop te drukken.

Notitie: De bubbelmassage schakelt zichzelf na 30 minuten uit. U kunt deze opnieuw activeren door de massage-knop in te drukken. Wanneer de filter-knop aan staat, dan schakelt deze over op de massage-knop wanneer u deze indrukt. Hierop gaat het lampje van het filter uit en gaat het lampje van de massagestand branden. Indien u nogmaals drukt zal er weer worden teruggeschakeld naar de filter modus.

 

– Druk op de filtertoets om de waterfiltratie te activeren. Wanneer het filtratiesysteem actief is, dan zal het groene lampje bij deze button gaan branden.

Notitie: U kunt het filtersysteem niet inschakelen wanneer de massagestand is ingeschakeld. Wanneer u de verwarm- en filterknop tegelijk indrukt, dan gaat het groene lampje van de filtering branden en het rode lampje van de verwarming. De pomp stopt niet met verwarmen totdat de temperatuur van het water de ingestelde temperatuur heeft bereikt. Wanneer het water meer dan 2 graden afkoelt, dan zal het verwarmingssysteem weer activeren om de temperatuur weer terug te brengen naar de ingestelde temperatuur. De maximale in te stellen temperatuur bedraagt 42 graden Celsius / 107 graden Fahrenheit. 

 

– Belangrijk: Wanneer het filtersysteem 150 uur cumulatief heeft gewerkt, dan begint deze te zoemen om u eraan te herinneren het filter te reinigen. Ook begint het lichtje van de filterfunctie te knipperen. U kunt de filter-knop 5 seconden ingedrukt houden om het filtersysteem uit te schakelen. Vervolgens kunt u deze weer inschakelen door de knop eenmalig in te drukken.

Notitie: Het verwarmingssysteem is van het filtersysteem afhankelijk. Beide functies kunnen afzonderlijk werken. Wanneer u de verwarming uitschakelt, dan kan de filterfunctie nog altijd aan blijven staan en actief blijven. Wanneer de massage functie actief is, dan kunnen ook de filtratie en de verwarming worden aangezet.

 

Afdekking en veiligheid

 

Wanneer u klaar bent met het gebruik van de opblaasbare jacuzzi, dan is het belangrijk dat u het bedieningspaneel vergrendeld. Vervolgens dient u de opblaasbare spa aan de bovenzijde af te sluiten met de bovenkap. Voor de veiligheid is het sterk aan te raden de veiligheidsgespen van de basis beschermer te gebruiken, zodat u zeker bent dat de spa goed afgesloten blijft. De veiligheidsgespen zijn voorzien van een speciaal lock systeem om het slot te vergrendelen. Wanneer de gesp in een naar boven gerichte positie wordt gebracht, dan is deze vergrendeld. U kunt deze weer ontgrendelen door de gesp naar een neerwaartse positie te brengen. De bovenkap, of de afdekking, heeft een dubbele functie. Deze zorgt ervoor dat de warmte van het water langer behouden blijft, maar deze zorgt ook voor een goede beveiliging van de opblaasbare jacuzzi. 

 

Jacuzzi afsluiten

 

Alles duidelijk? Lees dan verder in onze jacuzzi handleiding:

 

1. De inhoud van het pakket

2. De installatie van de jacuzzi

3. Het gebruik van de jacuzzi

4. Onderhoud aan de jacuzzi

5. Retourprocedure

6. Garantie

 

Je kunt de handleiding ook downloaden in PDF bestand. Dit doe je door op de volgende link te klikken: Opblaasbare jacuzzi handleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *