Op een warme zomerdag is niets zo lekker als een frisse duik in het water. En waarom zou je die verfrissende duik dan niet in je eigen achtertuin nemen?! Met een intex zwembad heb je in een mum van tijd je eigen privé zwembad opgezet. 

De zwembaden van Intex zijn waarschijnlijk de meest bekende blauwe zwembaden. De zwembaden zijn te verkrijgen in verschillende vormen en maten. Zo is er voor iedere tuin een optie.

Met deze betaalbare zwembaden kan iedereen een eigen zwembad in de tuin plaatsen.

Je creëert binnen enkele uren een vakantiegevoel in eigen tuin. Kinderen kunnen zich uren vermaken en jij kan heerlijk genieten in de rust, comfort en privacy van je eigen huis en tuin.

Intex zwembad frame

Wat is een Intex zwembad

Misschien denk je bij een zwembad in de tuin aan een klein zwembad dat alleen geschikt is voor jonge kinderen. Vergeet die gedachte. Een Intex zwembad is verkrijgbaar in verschillenden soorten en maten en kan een heel gezin of een groep vrienden van waterplezier voorzien.

Een Intex zwembad is geen opblaaszwembad maar een opzetzwembad dat je binnen een mum van tijd in je tuin hebt staan. Je hoeft niets in te graven en aan het einde van het zomerseizoen berg je het zwembad gewoon weer op.

Doordat Intex zwembaden over het algemeen een stuk dieper dan andere opblaaszwembaden zijn, is het zwembad niet alleen geschikt voor kinderen maar ook voor volwassenen.

Intex is al jarenlang een bekend merk onder de bovengrondse zwembaden. Het werd in 1965 in Los Angeles opgericht en is vandaag de dag nog steeds een van de grootste merken.

De Intex zwembaden hebben een gepatenteerde zwembad liner. De wanden van de zwembaden zijn gemaakt van een versterkt drieledig pvc-materiaal. Dit materiaal is kras en chloor bestendig.

En misschien nog wel de belangrijkste; de Intex zwembaden zijn erg budgetvriendelijk. Zowel in opzet als in onderhoud.

Soorten Intex zwembad

Er zijn twee soorten Intex zwembaden

  • Intex Easy
  • Metalen frame

Intex Easy

De Intex Easy zwembaden hebben meestal een ronde vorm en zijn makkelijk op te zetten. Het enige wat je hoeft te doen is de bovenrand vullen met lucht en daarna het zwembad vol laten lopen met water. Het zwembad zet zichzelf als het ware op doordat de bovenste rand gaat drijven.

Intex Easy zwembaden zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De maximale diameter is 450 cm. Hier kan je dus makkelijk languit in liggen of met meerdere personen in zitten.

Intex Frame

Heb je een Intex Frame zwembad dan kost het iets meer tijd om deze op te zetten. Maar dan heb je wel een steviger en veelal groter zwembad staan.

Bij Intex Frame zwembaden heb je de keuze uit een rechthoekig, vierkant, rond of ovalen zwembad. De Intex frame zwembaden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen zodat er voor iedere tuin een geschikt Intex frame zwembad is. 

Het metalen frame maakt dat de Intex frame zwembaden extra stevig en stabiel zijn. Alle hoeken zijn afgerond om onveilige situaties te voorkomen.

Afhankelijk van het formaat is het Intex frame zwembad binnen 30-45 minuten opgezet en klaar om gevuld te worden.

Het Intex rechthoekig frame zwembad is te verkrijgen in een lengte tot bijna 5 meter. Ideaal wanneer je graag af en toe baantjes wil trekken.

Wil je nog groter? Ga dan voor een Intex Ultra frame zwembad die tot bijna 10 meter lang is.

bad

Waarom een Intex zwembad

De laatste jaren is het assortiment opblaas en opzet zwembaden enorm toegenomen. Natuurlijk wil jij, wanneer je een zwembad aanschaft, hier lang plezier van kunnen hebben.

Belangrijk bij de aanschaf van een zwembad zijn de volgende punten

  • Budget
  • Hoeveelheid ruimte
  • Aantal personen
  • Kwaliteit
  • Onderhoud

Budget

Het kan zijn dat je budget allesbepalend is voor jouw keuze. Intex zwembaden zijn populair omdat ze relatief goedkoop zijn. Dit hangt natuurlijk wel af van welk formaat jij kiest.

Hoeveelheid ruimte

Je wilt heerlijk genieten van je zwembad maar je wilt ook nog ruimte overhouden in je tuin om lekker in je ligstoel te zonnen of dat verkoelende drankje te drinken.

Afhankelijk van de afmetingen van jouw tuin heef Intex een ruime keuze uit soorten en maten zwembaden.

Wanneer je een grote tuin hebt en het heerlijk vindt om baantjes te trekken kan je kiezen voor een rechthoekig model. Wanneer je een kleinere tuin hebt kies je misschien liever voor een rond zwembad.

Na afloop van het seizoen is het Intex zwembad makkelijk op te bergen en neemt het weinig ruimte in beslag.

Aantal personen

Misschien ben je zelf niet zo’n waterrat maar vinden je kinderen het heerlijk om uren in het water te spelen. Of wil je juist met het hele gezin genieten in je zwembad?

In een zwembad met een diameter van 3 meter passen makkelijk 3 personen zonder dat je elkaar in de weg zit. Wil je graag met een grotere groep volwassenen kunnen genieten in je tuin, ga dan voor een van de Ultra Frame zwembaden.

Kwaliteit

Laten we eerlijk zijn, je wilt geen kat in de zak kopen. Intex zwembaden staan al jaren voor topkwaliteit. Zo worden bijvoorbeeld alle opblaas artikelen eerst getest voordat ze worden verpakt.

Mocht er dan toch een klacht zijn dan heeft Intex een uitstekende klantenservice.

zwembad-badeend

Hoe onderhoud je een Intex zwembad

Het goed onderhouden van je Intex zwembad is belangrijk voor het behoudt van de kwaliteit van je zwembadwater en voor je zwemplezier. Je wilt niet zwemmen in troebel of vies zwembadwater.

PH waarde

Bij een te hoge PH-waarde kunnen algen gaan groeien in je zwembad en je water groen kleuren.

En te lage PH-waarde kan leiden tot corrosie van metalen wat dan weer huid- en oogirritaties kan veroorzaken.

Om beide te voorkomen is het belangrijk om de PH-waarde van je zwembad op peil te houden.

De PH-waarde van je water is heel makkelijk te testen met PH-test strips.

Chloor

Om je water gedesinfecteerd en helder te houden is het gebruik van chloor of een zoutoplossing noodzakelijk.

Filter

Voor het verwijderen van vuil uit het water is het belangrijk om een goede filterpomp te gebruiken. De pomp zorgt er voor dat zand, vuil en in sommige gevallen zelfs algen verwijderd worden.

Afhankelijk van de grootte van je zwembad is het aan te raden om je zwembad 4 tot 8 uur per dag te filteren. Laat op erg warme dagen de pomp vaker lopen. Algen en bacteriën groeien namelijk sneller bij hogere temperaturen.

Wil je meer weten over een zwembad met pomp? Lees dan ons artikel Zwembad met pomp

Afdekzeil

Om zo veel mogelijk te voorkomen dat er vuil in je zwembad terecht komt wanneer je het zwembad niet gebruikt kan je het beste je zwembad afdekken met een afdekzeil.

Bodem en wanden schoonmaken

Ondanks het gebruik van een filter en een zeil kan er nog steeds vuil en viezigheid op je zwembadbodem terechtkomen en aan de wanden blijven kleven.

Maak daarom je zwembadbodem en de zwembadwanden regelmatig schoon. Dit kan handmatig of door het gebruik van een zwembadstofzuiger.

Het gebruik van een zwembadrobot is af te raden voor een Intex zwembad.

Het reinigen van de bodem en de wanden is zeker aan te raden voordat je het zwembad opbergt aan het einde van het seizoen.

Meer informatie over zwembadstofzuigers is te vinden in ons artikel Zwembadstofzuigers.

zwembad-schoon-water

Voor – en nadelen Intex zwembad

Een van de grootste voordelen is dat er een Intex zwembad voor iedereen is. Van klein tot groot, voor iedere tuin.

Daarnaast is een Intex zwembad relatief goedkoop in aanschaf en in onderhoud. Intex zwembaden zijn kwalitatief goede zwembaden en wanneer je het zwembad goed onderhoudt gaat het lang mee.

Wanneer je een goede filter gebruikt gaat het water het gehele seizoen mee. Dit betekent dat je tussentijds niet uren in de weer hoeft met een tuinslag om het bad te vullen. Eenmaal gevuld betekent een seizoen lang genieten van je privé zwembad.

Een intex zwembad kan je op elke ondergrond plaatsen. Het maakt dus niet uit of je steen of gras in je tuin hebt. In beide gevallen kan je er een zwembad op plaatsen.

Het enige nadeel is dat een Intex zwembad niet vorstbestendig is. Dit betekent dat je het zwembad aan het einde van het seizoen weer op moet bergen.

Handige tips voor je Intex zwembad

Ben je de eigenaar van een Intex zwembad dan hebben we hier nog enkele tips voor je:

Bedenk voor dat je het Intex zwembad opzet goed wat de meest geschikte locatie in je tuin is. Om te beginnen is het aan te raden je zwembad niet onder een boom te plaatsten die veel bladeren of bloesem verliest. Dit om te voorkomen dat je elke dag met een schepnet in de weer moet om de bladeren eruit te halen.

Daarnaast is het belangrijk dat je het zwembad plaats op een verharde en vlakke ondergrond waar het zwembad waterpas staat. Wanneer het zwembad scheef staat gaat het water naar één kant staan.

Wanneer je het zwembad vult, zorg er dan voor dat er voldoende water in het zwembad zit. Bij onvoldoende water in je zwembad gaan de randen naar binnen staan. Hierdoor krijgt het zwembad een vreemd model.

Het is belangrijk om het water in je zwembad schoon en zuiver te houden. Gebruik hiervoor water chemicaliën en een filterpomp en dek het zwembad na gebruik af met een afdekzeil.

Wanneer je graag en verwarmd zwembad hebt kan je ervoor kiezen om een zwembadverwarming aan te schaffen.

Je kan kiezen voor een elektrische verwarming bij een zwembad tot een diameter van 450 cm. Dit is een compacte verwarming die je buiten je zwembad plaatst en gekoppeld wordt aan je filterpomp.

Een andere optie is het zwembad verwarmen warmtepomp of doormiddel van warmte electroden.

Om ervoor te zorgen dat je zwembad niet te veel afkoelt is het aan te raden je zwembad ’s avonds af te dekken met isolerend afdekzeil.

En wanneer het aan het einde van het seizoen tijd is om je zwembad op te ruimen maak dan voor het leeglopen gebruik van een tuinslang met uitloopprofiel. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat het water, dat chloor bevat, in het riool afgevoerd kan worden.

Maak het zwembad altijd eerst goed schoon voordat je het opbergt. Dit kan met milde zeep en een beetje chloor.

Het is belangrijk dat de liners goed droog zijn. Kies daarom een zonnige dag uit zodat het zwembad makkelijk kan drogen. Op deze manier behoudt jouw Intex zwembad zijn kwaliteit en heb je er volgend seizoen weer optimaal plezier van.

Beste Intex zwembad en ervaringen

Om je te helpen bij het vinden van een voor jou geschikt Index zwembad hebben we op basis van reviews op Bol.com de beste Intex zwembaden op een rijtje gezet.

Intex zwembad easy

Intex easy zwembad

Dit Intex zwembad erg makkelijk op te zetten door de bovenrand te vullen met lucht en de rest van het bad te vullen met water.

Het zwembad heeft een diameter van 366 cm en is 76 cm hoog. Het water wordt gefilterd doormiddel van een bijgeleverde pomp.

Gebruikers van het zwembad geven aan dat ze erg tevreden zijn over de grootte van het zwembad. Naast de kinderen is er ook nog ruimte voor opblaasartikelen.

Intex zwembad easy

Dit Intex zwembad heeft een diameter van 305 cm en is 76 cm hoog. Het zwembad wordt geleverd inclusief filterpomp.

Gebruikers zijn erg tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van dit Intex zwembad.

Intex zwembad frame

Intex frame zwembad

Dit rechthoekige Intex frame zwembad heeft een afmeting van 300cm (lengte) x 200cm (breedte)x 75cm (hoogte). Door het stevige stalen frame zorgt voor een stabiele constructie.

Het zwembad is makkelijk op te zetten in ongeveer 30 minuten.  

Het zwembad heeft een handig leegloop ventiel zodat het water aan het einde van het seizoen makkelijk afgevoerd kan worden.

Intex Zwembad Rectangular 220x150

Dit stevige Intex zwembad met een frame-constructie is eenvoudig op te zetten. Binnen 30 minuten staat het bad en daarna hoef je hem alleen nog maar te vullen.

Met een afmeting van 220 cm (lengte)x150 cm (breedte) x60 m (hoogte) heb je de hele zomer plezier in eigen tuin.

tex Ultra Frame zwembad

Intex Ultra Frame zwembad

Met dit Ultra Index Framze zwembad kan je met het hele gezin of een groep vrienden genieten tijdens de warme zomerdagen.

Met een afmeting van 549 cm (lengte)x274cm (breedte)x132 cm(hoogte) kan je er zelfs baantjes in trekken.

Dit Intex Ultra frame zwembad heeft een hoogwaardig stalen frame dat zorgt voor een stabiele constructie.

De meegeleverde elektrische filterpomp zorgt ervoor dat het water circuleert en houdt je zwembad schoon. Daarnaast heeft het zwembad een trap om makkelijk in en uit het zwembad te komen.

Met het meegeleverde grondzeil bescherm je de bodem van het zwembad en het afdekzeil voorkomt dat er ’s tussentijds vuil in het water terechtkomt.

Conclusie Intex zwembad

De zwembaden van Intex staan al jarenlang bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding.

Tegenwoordig is er een ruime keuze is in Intex zwembaden waardoor er voor elk wat wils is.

Door de goede kwaliteit en bij juist onderhoud gaat het zwembad lang mee.

Voor een goede kwaliteit van je zwembadwater is het belangrijk dat je de waardes op peil houdt en het zwembadwater filtert met een pomp. Wanden en bodem kan je schoonmaken met een zwembadstofzuiger.

Met een Intex zwembad in je tuin kan jij heerlijk afkoelen op warme zomerdagen. De zwembaden zijn makkelijk op te zetten waardoor jij binnen een dag je eigen zwembad in de tuin hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *