Toevallig de opblaasbare jacuzzi op iets scherps gezet? Is er naar verloop van tijd een klein scheurtje in de spa ontstaan? Lees hier hoe je gemakkelijk het lek ontdekt en maakt!

 

Een jacuzzi in onze webshop is ontzettend stevig. Het product moet gemakkelijk dienst bewijzen voor heel wat jaartjes. Toch kunnen na een aantal jaar wat gebruikssporen ontstaan. Misschien heeft het product te kampen gehad met wat onvoorziene weersomstandigheden, heeft er iets scherps tegenaan gekrast of is er niet heel voorzichtig mee omgegaan. Geen probleem! Bij iedere opblaasbare jacuzzi in deze webshop krijg je een gratis reparatiekit. Hiermee kun je gemakkelijk in 90% van de gevallen het lek dichten. Het is raadzaam om de reparatiekit te gebruiken en niet zelf aan de slag te gaan met kunstmatige oplossingen. De reparatie is eenvoudig en vereist geen zeer technische vaardigheden.

 

Stap 1: vind het lek van de jacuzzi

Vaak is er wel een vermoeden waar het lek zich ongeveer bevindt. Heb je echter geen idee? Vul dan een fles met een spray dopje met water en voeg een scheutje afwasmiddel toe. Schud het geheel goed zodat het mengt. Vervolgens spray je de jacuzzi in, te beginnen bij de plek waar je denkt dat het lek zit. Dit doe je net zo lang tot je het lek ontdekt hebt. Je ziet dan allerlei luchtbelletjes ontstaan, omdat er lucht vrijkomt vanaf het lek.

 

Lek dichten jacuzzi

Stap 2: maak het gedeelte waar het lek zit helemaal schoon

Door de spray is het gedeelte waar het lek zit nogal nat geworden. Maak het droog en vervolgens goed schoon. Zorg dat ook het omliggende gedeelte goed droog is, omdat dit het gedeelte is waar je gaat plakken.

 

Stap 3: knip een stukje van de reparatiekit af.

Pak de reparatiekit erbij en knip een ronde vorm uit de kit. Zorg ervoor dat het groter is dan het lek. Dit gedeelte ga je over het lek plakken dus het moet ruim over het scheurtje kunnen.

 

Stap 4: toepassen van de lijm

Pas de lijm toe op de achterkant van de kit, evenals de plek op de jacuzzi waar het lek zich bevindt.

 

Stap 5: aanbrengen van de patch

Plaats het lapje op de plek van het lek en druk het stevig aan. Laat het vervolgens 12 uur drogen. Nadat de lijm is opgedroogd breng je nogmaals lijm op de randen aan. Op deze manier zorg je voor een volledige afdichting. Laat het nogmaals 4 uur drogen en je kunt weer heerlijk gaan bubbelen!

 

Wilt u dit liever in een filmpje rustig bekijken? Onderstaand tref je een YouTube filmpje aan hoe je een lek opblaasbaar product maakt. In het voorbeeld zie je een opblaasboot, dit maakt niet uit. Het idee is hetzelfde! De jacuzzi hoef je niet leeg te laten lopen bij reparatie. 

 

 

Heb je naar aanleiding van deze instructie nog vragen? Lees dan eerst de meegeleverde opblaasbare jacuzzi handleiding. Kom je er alsnog niet uit? Neem dan even contact op met de klantenservice om te kijken of er nog een oplossing is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *