Dat een opblaasbare jacuzzi veel fysieke en mentale voordelen heeft, heb je misschien al wel gelezen in onze eerdere blog. Maar wat veel mensen vergeten is dat je jouw ontspanningssessie in de spa ook kunt omgooien naar een krachtige workout. Lees hier welke 5 oefeningen je allemaal kunt doen in een bubbelbad:

 

Welke spier?

Oefening

Uitvoering

Kuitspieren

Tenen liften

Wanneer je in jouw jacuzzi staat, ga dan op je tenen staan en houd dit 3 seconden vol. Herhaal het minimaal drie keer. Probeer dit op te bouwen tot drie setjes van 10 herhalingen.

Kuitspieren

Tenen duwen

Al zittend in jouw spa, duw tegen de rand aan met alleen je voeten. Houd dit vast voor 3 seconden, en ontspan. Herhaal het minimaal drie keer. Probeer dit op te bouwen tot drie setjes van 10 herhalingen.

Dijspieren

Knieën naar elkaar brengen

Al zittend in de spa, duw je knieën tegen elkaar aan. Doe dit terwijl je met je armen ze uit elkaar probeert te trekken. Doe dit 3 seconden en ontspan daarna. Herhaal het minimaal drie keer. Probeer dit op te bouwen tot drie setjes van 10 herhalingen.

Bovenarmen

Elleboog liften

Plaats je handen op jouw schouders wanneer je in het bubbelbad zit. Lift vervolgens je ellebogen zo hoog mogelijk op. Herhaal de oefening en probeer nu cirkels te maken onder water. Herhaal drie keer de andere kant uit. Probeer dit op te bouwen tot drie setjes van 10 herhalingen.

Buikspieren

Buikspieren aanpassen

Probeer al zittend in de opblaas jacuzzi jouw buikspieren zo’n 20 keer aan te spannen, en dit 3 seconden vast te houden. Herhaal dit 3 setjes.

 

Uiteraard ben je geheel vrij om het aantal herhalingen of setjes te bepalen. Hoe meer, hoe beter. 

Op YouTube hebben we nog een filmpje gevonden met goede workouts. De kwaliteit is niet super maar wellicht haal je hier nog wat inspiratie uit voor een goede workout. Vanaf 2:00 beginnen de oefeningen:

 

 

Improviseer met oefeningen in de spa

Probeer te improviseren. Doorgaans zijn alle oefeningen zwaarder wanneer je in het water ligt. Dit is dus bij uitstek de plek om even lekker iets te doen. Zo ga je met een dubbel zo lekker gevoel het bubbelbad weer uit! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *