Uiteraard is het voor de veiligheid, gezondheid en duurzaamheid van groot belang dat u de opblaasbare jacuzzi goed onderhoudt. Bij achterstallig onderhoud is het af te raden de spa te gebruiken tot deze weer volledig in orde is. Problemen als gevolg van slecht onderhoud vallen niet onder de garantie. 

 

Onderhoud van het water

 

Een slechte kwaliteit van het water kan schade toebrengen aan de gezondheid van personen die gebruik maken van de opblaasbare jacuzzi. U dient de kwaliteit van het water hoog te houden. Houd u daarom aan de volgende voorwaarden:

– De filter cartridge moet zeer regelmatig worden schoongemaakt. Doe dit minimaal eens per maximaal 150 uur gebruik van de opblaasbare spa.

– Afhankelijk van het gebruik dient u het filterpatroon eenmaal tot tweemaal per maand te vervangen.

– Afhankelijk van het gebruik dient het water in de opblaasbare jacuzzi elke 15 tot 30 dagen te worden vervangen.

– Gebruik een speciale testkit voor water om de parameters van het water te controleren voordat u plaats neemt in de opblaasbare jacuzzi, en in elk geval minimaal eens per week.

– Maak gebruik van het speciale ontsmettingsmiddel voor de opblaasbare jacuzzi’s. De producten voor deze ontsmettingsbehandeling moeten met zorg worden gebruikt en mogen uitsluitend worden gebruikt volgens de bijgeleverde instructies voor het gebruik van de ontsmettingsmiddelen.

– De waterhuishouding, aangeduid in pH-waarde, moet behouden blijven tussen de 7 en de 7.4.

– Voor het zuiveren van het water in de opblaasbare jacuzzi wordt aangeraden gebruik te maken van een behandeling met een actieve zuurstof, of door gebruik te maken van een broom in een drijvende dispenser. Deze dispenser dient afzonderlijk te worden aangeschaft en wordt niet standaard meegeleverd.

– Schade als gevolg van een onjuist gebruik van ontsmettingsmiddelen valt niet onder de standaard garantie.

 

Het reinigen en vervangen van de filter cartridge

 

Een vervuilde filter cartridge kan zorgen voor een ernstige vervuiling van het water. Tevens kan een vervuilde filter cartridge zorgen voor schade of storingen aan de functie voor de verwarming van de opblaasbare spa. Het is dan ook belangrijk om de filtercartridge regelmatig te reinigen en te vervangen. Volg hierbij de volgende stappen:

1. Schroef het deksel van het filterhuis door deze tegen de klok in te draaien. Vervolgens kunt u de filter cartridge verwijderen. 

2. Spoel de filter cartridge af met behulp van een kraan of tuinslang. Merkt u dat de filter cartridge vuil blijft, dan dient u het filterelement te vervangen.

3. Heeft de filter cartridge een andere kleur dan gewoonlijk, en verandert deze niet bij het afspoelen van de filter cartridge? Ook dan is het nodig het filterelement te vervangen. 

4. De gereinigde (of nieuwe) filter cartridge kan vervolgens worden teruggeplaatst en de dop kan worden vastgedraaid. 

 

Jacuzzi filter schoonmaken en vervangen

 

Draineren van het opblaasbare bubbelbad

 

Het is belangrijk het opblaasbare bubbelbad regelmatig te reinigen. Dit doet u het best door het water uit de opblaasbare spa te verwijderen. Hiervoor volgt u de volgende stappen:

1. Controleer de stop die zich op de bodem van de opblaasbare spa bevindt en check de afvoerdop. 

2. Schroef eerst de afvoerdop los.

3. Sluit de afvoerslang aan op de afvoeropening. 

4. U kunt nu veilig de stop op de bodem van de spa verwijderen om het water uit de opblaasbare jacuzzi te laten lopen. Uiteraard is het belangrijk ervoor te zorgen dat het water veilig en op een juiste plaats wordt afgevoerd. 

5. Wanneer het opblaasbare bubbelbad volledig leeg gelopen is, dan kunt u deze gemakkelijk reinigen met water en zeep.

Bubbelbad draineren

 

Opslag van de opblaasbare jacuzzi

Wanneer u de opblaasbare spa voor langere tijd niet wilt gebruiken, dan is het belangrijk deze op de juiste manier op te slaan. Dit voorkomt dat er schade ontstaat tijdens de opslag van de opblaasbare jacuzzi. Voor de opslag van de opblaasbare spa dient u de volgende stappen te volgen:

 

5. Druk op de button om de bubbels aan te zetten, zodat de jets het water uit de gaten kunnen blazen.Koppen de pompen en verwijder de filter cartridge uit de binnenwand van de opblaasbare spa.

6. Gebruik een handdoek om de opblaasbare jacuzzi zoveel mogelijk droog te wrijven en laat deze vervolgens nog eens 24 uur aan de lucht drogen.

7. Schroef de doppen los om de lucht uit de opblaasbare spa te laten lopen.

8. Vouw de opblaasbare jacuzzi netjes op.

 

Het is aan te raden de opgevouwen opblaasbare jacuzzi op te slaan in de originele verpakking. De opblaasbare jacuzzi dient te worden opgeslagen in een droge en warme ruimte. 

Jacuzzi opslaan

 

Gebruik van de reparatiekit

In een opblaasbaar product kan altijd een gaatje ontstaan. Denk aan een kattennageltje, een steentje, een scherpe gesp aan uw kleding of bijvoorbeeld een scherp sieraad dat langs de opblaasbare spa schuurt. Wanneer er een gaatje in uw opblaasbare spa ontstaat, dan kunt u dit repareren met de bijgeleverde reparatiekit. Gebruik uitsluitend deze reparatiekit en watervaste lijm / bison kit (verkrijgbaar bij elke bouwmarkt) voor het repareren van het lek. Voor een goede reparatie volgt u reparatiehandleiding. Hiervoor kunt u de link volgen naar het volgende artikel: Lek dichten van een opblaasbare jacuzzi.

 

Alles begrepen? Lees dan verder in onze handleiding:

 

1. De inhoud van het pakket

2. De installatie van de jacuzzi

3. Het gebruik van de jacuzzi

4. Onderhoud aan de jacuzzi

5. Retourprocedure

6. Garantie

 

Je kunt de handleiding ook downloaden in PDF bestand. Dit doe je door op de volgende link te klikken: Opblaasbare jacuzzi handleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *