Verschil Jacuzzi, Spa en bubbelbad

We krijgen vaak dezelfde vraag gesteld door onze klant: wat is het verschil tussen een opblaasbare spa, jacuzzi of bubbelbad? Om voor eens en altijd alle onduidelijkheden uit de wereld te helpen, hierbij een verklaring.

 

Opblaasbaar bubbelbad

Laten we eerst met een andere term beginnen: de ‘Whirlpool’. Wie in het woordenboek kijkt onder de term ‘Whirlpool’ komt erachter dat de letterlijke betekenis ‘draaikolk’ is. Deze term is ontstaan door de vorm die het water krijgt wanneer de jets aan staan. Het water gaat kolken en hierdoor is deze term ontstaan. In Nederland werd echter al snel gepraat over bubbelbad. Geen waterkolken maar gewone bubbels was de verklaring. De bubbels ontstaan doordat de jets geactiveerd worden en er water uit spuit. Dit is tevens de masserende werking van het opblaasbare bubbelbad. Doordat de jet tegen je spieren spuit, ontspannen deze en voelt het alsof je tot rust komt.

 

Opblaasbare spa

De opblaasbare spa is de minst gebruikte term in Nederland. De ‘spa’ is afkomstig van het feit dat spa ‘gezond water’ betekent (wellicht heet ’s Nederlands bekendste watermerk daarom ook wel zo). Omdat de jets / waterstralen in een spa een gezonde werking heeft op je lichaam, is men het spa gaan noemen. De rustgevende, masserende jets zorgen voor zowel een ontspanning van lichaam en geest. Doe je ogen maar eens dicht als je in de tuin, in je spa ligt. Kom je dan niet heerlijk tot rust?

 

Opblaasbare jacuzzi

Tot slot: de opblaasbare jacuzzi of opblaas jacuzzi. Dit is tevens de term die je het meest aantreft op deze webshop. Waarom? Men kent het product nu eenmaal als een jacuzzi. De jacuzzi is van origine een Amerikaans merk Spa, een van de grootsten ter wereld. Het merk kreeg zo vreselijk veel bekendheid dat men het gewoon is gaan gebruiken als vervangwoord voor spa; knap gegeven. Inmiddels is de jacuzzi ook overzees populair en wordt het overal ter wereld gebruikt.

 

Op deze webshop zul je een combinatie van bovenstaande woorden aantreffen. We maken bewust geen keuze voor een bepaald woord, omdat wij vinden dat ze alle drie zeer geschikt zijn voor onze producten!

 

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Stuur ons een mailtje en we geven je graag nog meer informatie. 

 

Populaire jacuzzi’s

Hier onze meest verkocht jacuzzi’s van afgelopen 6 maanden:

{{block type=”catalog/product_list” product_id=”1350″ template=”catalog/product/list.phtml”}}
{{block type=”catalog/product_list” product_id=”1351″ template=”catalog/product/list.phtml”}}
{{block type=”catalog/product_list” product_id=”1349″ template=”catalog/product/list.phtml”}}